Over ons

Wij werken met 2 ergotherapeuten in de praktijk

Mariam Chrifou & Nicolette van de Fliert-Strikkeling
Hieronder stellen wij ons voor.

Mijn naam is Nicolette van de Fliert-Strikkeling.

 

 

In 1996 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Binnen de ergotherapie hebben handen en polsen mijn speciale interesse. Ik behandel al meer dan 18 jaar uitsluitend hand en polsklachten. Sinds 2011 doe ik dat als gecertificeerd handtherapeut (CHT-nl) Het zijn prachtige instrumenten en heel bepalend voor de kwaliteit van ons leven. In november 2018 ben ik met deze praktijk in Ede gestart.

Ik moet er niet aan denken dat ik mijn zoon niet zou kunnen optillen zonder pijn, of niet  zou kunnen tekenen, onbezorgd zou kunnen koken, tuinieren of lekker fietsen.

Heeft u klachten aan uw handen of polsen, dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak en maken een behandelplan. Ik maak gebruik van spalken, taping, oefentherapie en adviezen over het dagelijks gebruik van uw handen en polsen. U geeft daarbij aan welke handelingen voor u belangrijk zijn

Mijn CV

1996 – 1999 UMC St. Radboud Nijmegen

1999-2001 CWZ Nijmegen

2001-2006 Handencentrum Utrecht (inmiddels Handtherapie Nederland)

2003 Praktijkopleiding handtherapie Erasmus MC Rotterdam

2011 Certificaat Handtherapie Nederland (CHT-nl)

2006-2018 Handencentrum Eindhoven (inmiddels Handtherapie Nederland)

2018-Heden Hand & Polstherapie Strikkeling Ede

Elk jaar volg ik diverse cursussen op het gebied van handtherapie, spalken en algemene ergotherapeutische vaardigheden gevolgd.

Ik ben periodiek geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici en lid van Ergotherapie Nederland en de Nederlandse vereniging voor Handtherapie.


Mijn naam is Mariam Chrifou.

Vanaf november 2020 ben ik als zelfstandige ergotherapeut aangesloten bij Hand- en polstherapie Strikkeling.

Hand- en polsproblematiek heeft samen naast neurologische aandoeningen altijd mijn interesse gehad. De complexiteit van de hand en pols zorgt ervoor dat je nooit bent uitgeleerd én geen dag hetzelfde is!

Om mijn vak nog beter uit te kunnen oefenen, studeer ik naast mijn werk als ergotherapeut, een masterprogramma waar ik mij verdiep in de wetenschap van de ergotherapie. In juli 2022 hoop ik af te studeren.

Ik zet mijn kennis en vaardigheden graag voor u in. Om mijzelf te blijven ontwikkeling volg ik daarom jaarlijks scholing en cursussen.

Ik vind het essentieel om de behandeling samen met u vorm te geven. Daarbij ga ik uit van hetgeen u belangrijk vindt.  Naast nederlands en engels spreek ik ook arabisch.

Ik kijk uit naar een samenwerking met u, en hoop een positieve bijdrage kan leveren, hoe klein ook.